1. Anasayfa
  2. Kim Kurdu

Eti’yi Kim Kurdu ?

Eti’yi Kim Kurdu ?
Eti’yi Kim Kurdu ?
3

Eti’yi Kim Kurdu ?

Eti’yi Kim Kurdu: 1961 senesinde Firuz Kanatlı tarafından kurulmuştur. Üretime başlama yılı ise 20 Ocak 1962’dir. Logosunda Hitit Güneşi’ni barındıran firmanın sektöre girişi; 20 çalışan ve günlük 3 ton bisküvi üretimi ile gerçekleşmiştir. Sektöre ilk giriş yıllarında ürettiği ürünlerden bazıları; “Marie“, “Kremalı“, “Petit Beurre“, “Bademli” ve “Sable” olmuştur. Bu ürünler, 4 ve 5 kiloluk ambalajlarda piyasaya sürülmüştür. Yıllar 1963’ü gösterdiğinde, firma 2. tesisini faaliyete sokmuştur. 1965 yılına gelindiğinde ise otomasyona geçiş yapılmış; başka bir deyişle otomatik olarak ilk tünel fırın hizmete alınmıştır. Bu işlem aynı zamanda ilk otomatik bisküvi fabrikasının da faaliyete girmesinin başlangıcıydı.

Eti’yi Kim Kurdu ?
Eti’yi Kim Kurdu ?

1970’li yıllar artık üç vardiyalı otomatik üretim tesislerinin faaliyete başladığı yıllardı. Aynı zamanda yine 70’li yılların içinde şirket “Eti Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” ünvanını almıştır. Yine aynı yıllar “bir bilmecem var çocuklar” ismindeki fenomen reklam müziğinin de yapım yıllarıydı. Aynı zamanda bu müzikte “Mutluluk Denince Akla, Hemen Onun Adı Gelir” kelimesi, şirket sloganıdır. Firma yine bu yıllarda bir ilke imza atarak, 1974 yılında Kıbrıs’a ilk ihracatını gerçekleştirdi. Bu yıllar aynı zamanda ilk “TSE Kalite Ödülü“nün de kazanıldığı yıllar olma özelliğini taşıyordu. Şirket 1976 yılında Bilecik ilçesi Bozuyük’te “Etimek” tesislerini kurdu. Bu tesisler başka bir deyişle ilk bebe bisküvisi Eti Cici Bebe’nin de müjdeleyicisiydi. 20 Şubat 1978 yılında ise ülkenin ilk hazır kızarmış ekmeği olan Etimek’in yıllarıydı.

1978’li yıllarda Eskişehir’de bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde Eti Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurulmuştur. Bu yıl aynı zamanda ülkenin en tanınmış bisküvi çeşitlerinden Burçak’ın da doğduğu bir yıl olmuştu. Yine aynı fabrikadan bir sene sonra başka bir ünlü çeşiti olan “Puf” üretilmeye başlamıştır.

80’li Yıllar da Eti:

1980’li yılların başında, tarihler 6 Şubat 1980 yılını gösterdiğinde Tam Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurulacak ve artık kek üretimine geçilecekti. 1 Mart 1982 yılında ise artık firma kek çeşitlerine farklılıklar katarak; Üzümlü Dilim Kek, Baton Paykek, Kakaolu, Meyveli, Mozaik, Hindistan Cevizli, Kayısılı ve Limon Aromalı çeşitlerini piyasaya sürecekti. Bundan sonraki yıllarda, özellikle 1986’da Browni, 1990 yılında ise Eti Negro, Eti Form ve Eti Topkek bu hızla büyüyen süreci takip edecekti.

Eti Browni
Eti Browni: Eti firmasının en çok satan ürünlerinin başında gelen Eti Browni..

90’lı Yıllar da Eti:

1996 yılında ilk ISO-9002 Kalite Sistem Belgeli fabrika kurulmuş ve bu tesis, Eti Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin bünyesine katılmıştır. 1997 yılındaysa, daha önceden Toptancı Bayilik Sistemi olan kurum, distribütörlük sistemine geçmiştir. Sene 2002’de ise markanın iddialı ve yeni ürünü olan Tutku piyasaya sürülmüştür. 2003 yılında, ilk glütensiz bisküvi olma özelliğini taşıyan Eti Browni Gold ve Eti Pronot çıkmıştır. 2004 senesinde “Çikolata Keyfi” ismiyle bildiğimizin ürünün piyasaya çıkış yılıydı. Aynı zamanda bu ürünün; Fındıklı, Antep Fıstıklı ve Sütlü çeşitleri de üretilerek piyasaya sürülmüştür. Bununla birlikte 2005 yılına gelindiğinde firma 200’ü aşkın ürün yelpazesiyle, bugünkü markanın sloganı olan “Eti Lezzet Uygarlığı” ismiyle anılmaya başlayacaktı.

Eti Çikolata Keyfi
Eti Çikolata Keyfi

2000’li Yıllar da Eti:

Yıllar yılları takip edecek ve özellikle 2007 senesinde ürün yelpazesi çeşitliliğine; Eti Form Mısır Pirinç Patlağı, 2008 yılında Eti Çikolata Keyfi Stick, Eti Maximus, Eti Benim; 2009 yılında Eti Popkek Mini, Eti Hoşbeş; 2010 yılında Eti Karam; 2011 yılında Eti Popkek, Eti Paykek, Eti Canga, Eti Goa, Eti Cin Mini, Eti Kombo; 2013 yılında Eti Pirinç Patlağı, Eti Lifalif Kuru Meyveli, Eti Gong Mısır, Eti Fındıklı Müsli, Eti Petibo Ayıcık, Eti Burçak Sütlü Çikolatalı dahil edilecekti. Yine aynı yıllarda şirket; Tam Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve ETİ Pazarlama ve Sanayi Anonim Şirketi, ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi altında birleşmiştir.

2014 yılında günümüzün en popüler gofretlerinden biri olan Eti Bidolu’nun çıkış yılıydı. Bununla birlikte, yine takip eden yıllarda 2016 tarihinde Eti Çikolata Keyf’ince, 2017 senesinde Siyez Buğdayı; Eti Burçak lezzeti ile tanışmıştır. 2018 yılında sırasıyla; Eti Karam ve Eti Negro Bold’un piyasaya çıkış tarihleridir. Özellikle ürün yelpazesine neredeyse her yıl yenilerini katan dev firma, büyümeye aralıksız devam etmektedir. Bugün yaklaşık 73 ilde faaliyet gösteren firmanın, aynı zamanda 7.000’in üzerinde çalışanı bulunmaktadır.

Roketsan’ı Kim Kurdu?

thumbnail
Önerilen Yazı
Roketsan’ı Kim Kurdu?

Eti’nin Sahibi Kim ?

Eti’nin sahibi, Firuz Kanatlı’nın 2017 yılında aramızdan ayrılması dolayısıyla; Kanatlı ailesidir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 3
    be_endim
    Beğendim
  • 2
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 2
    e_lendim
    Eğlendim
  • 2
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 2
    bay_ld_m
    Bayıldım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. 2021-09-17

    Eti hoş-beşi çok seviyoruz ancak çok zamlandı bilhassa kızım bayılıyor ancak sürekli alamıyoruz fiyatı düşürmeyi düşünürmüşsünüz teşekkürler

    • Merhabalar; bu sayfa sadece ilgili kurumlar ve firmalar hakkında bilgi verme amaçlı web portalıdır. Düşünceleriniz ile ilgili, aşağıdaki linkten firma ile iletişime geçebilir. İsteklerinizi ve arzularınızı, ilgili form aracılığıyla kuruma sunabilirsiniz:

      https://www.etietieti.com/eti-dilek-oneri

  2. ETİ ÜRÜNÜ İSRAİLİN DENİLİYOR DOGRUMU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir