1. Anasayfa
  2. Kim Buldu

Hologramı Kim Buldu? Hologramı Kim Keşfetti ?

Hologramı Kim Buldu? Hologramı Kim Keşfetti ?
Hologramı Kim Buldu ? Camın üzerindeki akıllı telefona, başka bir deyişle telefonun üstüne hologram tekniğiyle yansıtılan görüntü..
0

Hologramı Kim Buldu?

Hologramı Kim Buldu: Macar asıllı İngiliz fizikçi 1948 de Dennis Gabor (1900-79) bulmuştur. Aynı zamanda bu üçboyutlu fotograflara hologram, bulduğu yönteme de holografi adı vermiştir.

Hologramı Kim Buldu ? Camın üzerindeki akıllı telefona, başka bir deyişle telefonun üstüne hologram tekniğiyle yansıtılan görüntü..
Hologramı Kim Buldu, Camın üzerindeki akıllı telefona, başka bir deyişle telefonun üstüne hologram tekniğiyle yansıtılan görüntü..

Hologram Nasıl Elde Edilmektedir ?

Bir nesnenin üçboyutlu gerçek görüntüsünün hologramını elde etmek için bir lazerden çıkan ışık demeti yarısaydam bir aynayla ikiye bölünür. Demetler ayrı iki mercekten geçtikten sonra biri bir aynadan öbürü de nesneden yansıyarak fotograf filmin üstüne düşer. Bu iki demetteki ışık dalgalarının girişiyle filmin üstünde oluşan girişim deseni nesnenin hologramını verir.

Masa Tenisini Kim Buldu?

thumbnail
Önerilen Yazı
Masa Tenisini Kim Buldu ? Masa Tenisini Kim İcat Etti ?

Fotograf makinaların da kullanılır, derinlik duygusu yaratan kabartma fotografları çekilir. Mesela bir noktadan baktığımızda masanın arkasında kaldığı için görünmeyen sandalyeyi biraz yana çektiğimizde görebiliriz. Ama bulunduğumuz yerden odanın bir fotografını çekersek yanlızca objektifini sabit bir açı altından görebildiği nesneleri görüntüsünü elde ederiz. Ancak şunu da belirtmekte fayda var; holografi ve fotoğraf teknikleri arasında ciddi farklar vardır. Fotoğraf tekniğinde, mercek kullanılarak fotoğraf iki boyutlu olarak kaydedilmektedir.

Hologramı Kim Keşfetti ? Bokeh daireler ile bulanık arka plan üzerinde şehir hologramı ve konum pimleri. Başka bir deyişle tepside sunulmuş evler..
Hologramı Kim Keşfetti, Bokeh daireler ile bulanık arka plan üzerinde şehir hologramı ve konum pimleri. Başka bir deyişle tepside sunulan evler :)

Holografi yöntemi özelliği de fotograf makinesi kullanmaksızın görüntünün filme ya da başka bir duyarlı katmanın kaydedilmesidir. Zira günümüzde hologramlar; kimlik kartlarında, ehliyetlerde ve kredi kartı gibi pek çok alternatif gereçlerde kullanılabiliyor. Bunun haricinde sosyal bilinçlendirme projelerinde de sık sık hologram örneklerine raslanılmaktadır. Hatta bazen mimari veya farklı projelerin sunum aşamasında da bu tekniğe sıklıkla raslamaktayız..

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 2
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir