1. Anasayfa
  2. Kim Kurdu

Aytemiz’i Kim Kurdu ?

Aytemiz’i Kim Kurdu ?
Aytemiz’i Kim Kurdu ?
0

Aytemiz’i Kim Kurdu ?

Aytemiz’i Kim Kurdu: Aytemiz Akaryakıt, sektöre ilk olarak 1963 yılında giriş yapmıştır.  Kurucusu, özellikle 55 yıllık saha tecrübesi olan ve sektörün duayenlerinden İsmail Aytemiz’dir. Kurum, Aytemiz ismini 1997 yılında almıştır.

Şirket 2008 yılında Rus akaryakıt devi Lukoil’e; Akpet’i (Ciner Grubuyla ortak kurulmuştur) toplamda 700 benzin istasyonuyla beraber satmıştır. Kurum 2009 senesinde yine aynı isimle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’nın izniyle faaliyetlerine tekrar başlamıştır.

Aytemiz’in Sahibi Kim ?
Aytemiz’in Sahibi Kim ?

2009 yılında şirket, Doğan Grubu ile %50 ortaklığa girişmiştir. Özellikle bu ortaklığında etkisiyle hızla büyüyen Aytemiz, 2016 yılında pazar payının %4.1’ini elde etmiştir. Bunun yanında, 2019 senesinde de büyüme ivmesine ara vermeyen firmanın pazar payı %4.5 seviyelerine çıkmıştır. Aynı zamanda ülke genelindeki ikmal noktalarını ve akaryakıt istasyonu ağını da genişleten Aytemiz, 31 Aralık 2020 tarihinde lisanslı bayi sayısını 541’e çıkarmıştır.

Bununla birlikte Türkiye’de 10 ikmal noktası sayısına ulaşan firmanın; Alanya, Trabzon, İzmit, Kırıkkale ve Mersin’de, yaklaşık 250.000 metreküpe değer dolum tesisleri bulunmaktadır. Özellikle günde 250.000’den fazla aracın ziyaret ettiği Aytemiz’in, 400 binden fazla tüketiciye hizmet verdiğini de söylemekte fayda var.

Aytemiz Nedir ?
Aytemiz Nedir ?

Aytemiz’in Sahibi Kim ?

Aytemiz’in mevcut hissedarları; %50 ile Doğan Holding’e bağlı Doğan Enerji, diğer %50’lik hisse ise Aytemiz ailesinde bulunmaktadır.

Bazı Projeler:

Aytemiz’i Kim Kurdu ?
Aytemiz’i Kim Kurdu ?

Kurumun 2017 yılında faaliyete aldığı “Motorcu Dostu İstasyon Projesi” ile ABD merkezli ve dünyaca tanınan danışmanlık şirketi “Frost & Sullivan” tarafından 2018 yılının “Müşteri Değeri Liderliği” ödülünü kazanmıştır.

Kurum aynı zamanda 2019 yılında faaliyete geçirdiği “Self Servis” projesi ile 39 şehirde bulunan 100 istasyonunda; özellikle tüketicilerin kendi yakıt ikmallerini avantajlı şekilde kendilerinin yapmasını sağlayan projesini hayata geçirmiştir.

[ilgiliicerik icerik_id=”2403″]

Buhar Makinesini Kim Buldu?

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 1
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir